18:30

Jönköping Bandy Reservlag

Referat: Derby/Linköping BK B - Jönköping Bandy Reservlag

Seger igen på regn-skrovlig is i Linköping!
B-laget ångar på och tog sig an Derby på bortais i Linköping. Vädret var inte det bästa (duggade) och isen blev svårspelad. Synd för vi hade nog kunnat spela ut annars ännu mer. B-laget gick segrande ur matchen, det var 2-4 vid full tid, ett litet domarkaos uppstod sista 5 minuterna och en hemmastraff gjorde 3-4 , och ujujuj vad det var oordning de sista viktiga 2-3 minuterna.... Men det är historia.
Hur var matchbilden? Jo vi låg under med 0-1 efter 10 minuter innan vi vaknade och kom in i matchen. I 20 minuten dudrar Erik in kvittering efter en strålande assiss av Kickan. Kevin gör ett efterlängtat mål strax före halvtid och pausvila 1-2. Känns ganska bra här. Efter paus är isen blank och snabb, i kvarten kanske. Sen kommer en skur till och det blir lyr-bandy. Men strax innan gör Kickan på egen hand 1-3. Och med Anders som libero så faller lyrorna ned på motståndarplan som hagel i en hagelskur. Här hade vi kunnat göra flera mål! Anders åker ut i båset i 10 minuter (för vad?) och då blir det 2-3, ajajajaj. Vi har nu flera lyrchanser, Johannes kommer som en iller på kanterna men passningarna kommer bakom honom. I 73 gör Kevin 2-4 och det känns som vi stängde matchen där. Resultat stod sig till slut men det fanns visst några konstiga extraminuter ändå. Det blev t ex en hemmastraff som den annars fenomenal Berglöf bara nästan tog! Och några riktiga struliga situationer där Kevin blev tydligt nedmejad i en frilägesutvisning som resulterade i att pelle fick 10 minuter.. Men som sagt - historia nu. Nästan, nästan säkrades andraplatsen, men inte riktigt... Måndag sista och direkt avgörande motr Åby hemma på IP. Välkomna!